Közösség

Szigetvári Polgári Szalon

Szeretettel várjuk közösségünkbe mindazokat, akik érdeklődnek a polgári értékek iránt.

Facebook

Városunkért
polgári értékekkel

fel

Emlékestet tartanak Szigetváron a Nemzeti Gyász Nap alkalmából

Szigetvári Polgári Szalon

November 4-én tartja első rendezvényét a Szigetvári Polgári Szalon Egyesület az 56-os forradalom és szabadságharc vérbe fojtásának 65. évfordulója alkalmából. A nemrég alakult civil szervezet elnökét Deichler Andrást kérdeztük a szigetvári program kapcsán.

„Egyesületünk első közösségi rendezvényét az 56-os forradalom leverésének emléknapján tartjuk meg, ezzel is tisztelegve hőseink előtt, akiknek történelmi cselekedetei a mai napig meghatározóak életünkben és gondolkodásunkban. A Nemzeti Gyásznap tiszteletére ünnepi műsorral, kapcsolódó történelmi előadással és aktuális témákról való beszélgetéssel készülünk a résztvevők számára” – fejtette ki Deichler András.

A megemlékezést egy ünnepi műsorral egybekötött koszorúzás nyitja meg 16:30-kor a Zrínyi téren, melyen közreműködik Lipics Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, valamint a Szigetvári Zrínyi Gárda.

17 órától a Szigetvári Rendezvényteremben mond bemutatkozó köszöntőt Deichler András az egyesület elnöke. Utána Mező Gábor egyetemi tanár, kutató előadása következik, majd a Pesti Srácok munkatársainak kötetlen beszélgetését hallgathatják meg a résztvevők az 56-os forradalom és annak hatása kapcsán. Itt is mond verset Lipics Zsolt, a műsort színesíti Rajczy Róbert énekes- gitáros előadásával.

„Az est végén az előadásokkal kapcsolatban egy kötetlen beszélgetésre invitáljuk meg vendégeinket, ezzel is színteret adva az együtt gondolkodásnak. Egyesületünk célja, hogy a polgári értékeket képviselő és a közösségért tenni akaró helyieknek olyan kulturális, jótékonysági, közösségi programokat, fórumokat szervezzünk, ahol megvitathatjuk és megoldást találhatunk az aktuális problémákra, és a kitűzött célokat együtt meg is valósíthassuk. Ez egy új színtér lesz a város életében, egy kapcsolódási pont, ahol a jó ötleteket igyekszünk felkarolni és mindent megteszünk azért, hogy a helyi értékeket is ápoljuk” – fűzte hozzá az elnök.